top of page

Kuppaus

Perinteiset suomalaiset kuppauspisteet ovat usein aivan samoja akupunktiopisteitä, joita on alettu käyttää jo vuosituhansia sitten itämaisessa lääketieteessä. 

Kuivakuppaus

Kuivakuppaus tehdään hieronnan yhteydessä tai omana käsittelynään. Saunaa ei tarvita. Iholle levitetään öljyä (tuoksulla tai ilman) ja lasista kuivakuppauskuppia liu’utetaan iholla. Kuppiin saadaan alipaine, kun lasikupissa käytetään erittäin nopeasti liekkiä sisällä ja se laitetaan välittömästi iholle. Kuppi voidaan myös jättää iholle liikuttamatta, jolloin puhutaan pistekuppauksesta.

Kuivakuppauksen hinta:

30 min 33 €

45 min 43 €

Palvelua toteutetaan Luonnottaren Voimalassa (Ahlaistentie 50, Lamppi).

Märkä-/verikuppaus

Märkä-/verikuppaus on perinteinen hoitomuoto, jossa ihoon tehtyjen pienten pintahaavojen kautta otetaan ihon uloimmista osista hapettomampaa ja kuona-aineisempaa verta uuden ja puhtaan veren tieltä. Kun iho on kunnolla lämmitetty saunassa, kuppaus ei satu. Kuppaus poistaa suoraan ihon läpi patoutunutta hapanta kudosnestettä ja helpottaa oloa.

Märkä-/verikuppauksen hinta:
90 min 80 €

Lisätiedot ja varaukset:

Märkä-/verikuppausta toteutetaan Feeniksillä (Sepänpellontie 2, 2. krs, Pori).

 

Varaa aikasi WhatsAppilla / puhelimitse: 045 122 6647 tai luonnottaren@gmail.com

Kuppauksen hoidon kulku


Kuppaus tehdään saunassa tai pesuhuoneessa. Asiakas käy ensin halutessa saunassa lämmittelemässä hyvin, niin että on hyvä olo ja jalatkin jo lämpimät. Tämän jälkeen asiakas käy hierontapöydälle, jossa kupattavat alueet pestään ja ”sarvet” eli imukupit laitetaan iholle. Kupin päässä olevalla muovisella pallolla saadaan alipaine, joka nostaa hieman ihon pintaa.

Hetken kuluttua kupit otetaan pois muutama kerrallaan ja tehdään haavat pienellä ja terävällä kuppauskirveellä tai halutessa kirurgiveitsen terällä. Kupit laitetaan takaisin.

Seuraava vaihe on yhtä yksilöllinen kuin jokaisen elämäntilannekin. Veri alkaa nousta kuppeihin. Kestoa ei osaa etukäteen arvioida. Keho antaa vain sen, mitä on annettavissa ja mistä on valmis luopumaan. Kesto voi olla 10 minuuttia tai 45 minuuttia tai saattaa olla vain jokin tietty piste, mistä nousee kauemmin kuin muualta. Kuppeja tyhjennetään välillä tarvittaessa. Kun kuppeihin ei enää nouse pelkkää verta, kupit poistetaan ja iho pestään.

Oma lisäni perinteiseen kuppaukseen on haavojen käsittely saunan lämmössä lämmenneellä hunajalla ja teepuuöljyllä. Levitän haavoja parantavan lämpimän seoksen iholle ja sivelen sitä hetken, jotta se varmasti pääsee perille. Sen jälkeen puhdistan ihon lämpimällä vedellä – ja näin syntyy uusi sinä!

 

Verikuppauksssa käytettäviä välineitä: sarvet eli imukupit, kuppauskirves ja haavojen käsittelyyn hunajaa.

Märkä- eli verikuppauksessa käytettäviä välineitä: "sarvet" eli imukupit, kuppauskirves ja haavojen käsittelyyn hunajaa.

Haluatko kysyä jotain ennen ajan varaamista? Ajanvaraukset ja tiedustelut:

WhatsApp / puh. 045 122 6647

luonnottaren@gmail.com

Facebook: Luonnottaren VoiMia

Kuppauksen välineiden hygieniasta huolehditaan.

Huolehdimme aina kuppauksessa käytettävien välineiden hygieniasta.

bottom of page